Vijest > Webinar: UTJECAJ VIDEO IGARA NA RAZVOJ DJECE

Article Details:

  • 11th February 2021 - 14:34 GMT
UČITELJI ZA EUROPU

Webinar: UTJECAJ VIDEO IGARA NA RAZVOJ DJECE

Dana 10. veljače održan je webinar Utjecaj video igara na razvoj djece u suradnji sa Savezom waldorfskih institucija i inicijativa RH u kojem se upozorava na moguću povezanost između računalnih igara i agresivnosti djece

Oduševljenje i učestala zaokupljenost djece i mladih videoigrama i društvenim mrežama razlog je zabrinutosti njihovih roditelja i učitelja. Iako neke videoigre mogu služiti korisnom učenju, razvoju brzine i koordinacije, usredotočenosti, kontrole te sposobnosti rješavanja problema, osobito se upozorava na njihove štetne utjecaje: agresivnost, socijalnu izolaciju, problematičnu uporabu sve do stvaranja ovisnosti.

Zbog prisutnosti velike količine agresije u nekim računalnim igrama strahuje se od mogućnosti imitiranja radnji i postupaka likova, razvijanja neosjetljivosti za nasilje i opravdavanje realnoga nasilja. Veliki broj istraživača upozorava na moguću povezanost između računalnih igara i agresivnosti djece.

Na webinaru su sudjelovali:

Moderatorica webinara je bila Dora Šimunović, mag. polit. iz Saveza waldorfskih institucija i inicijativa Republike Hrvatske.

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply