Vijest > RASPRAVA: RAT U UKRAJINI I NAPAD NA EUROPSKU DEMOKRACIJU

Article Details:

  • 24th November 2022 - 13:04 GMT

RASPRAVA: RAT U UKRAJINI I NAPAD NA EUROPSKU DEMOKRACIJU

Dana 24. studenog 2022.g. Međunarodni europski pokret organizirao je otvorenu raspravu na temu rata u Ukrajini.

U raspravi sudjelovali su: gosp.  Jurgis Vilčinskas (zamjenik voditelja Odjela za strateško komuniciranje, radne skupine i analizu informacija EEAS-a, Europska služba za vanjsko djelovanje (EEAS)); gđa  Eva Maydell (zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Međunarodnog europskog pokreta) gđa Barbora Maronkova (Sekcija za angažmane javne diplomacije, NATO); gđa Maria Giovanna Sessa (doktorica znanosti, viša istraživačica, EU DisinfoLab). Raspravu je moderirao gosp Méabh Mc Mahon, novinar, Euronews.

Na događaju je prisustvovala gđa Nataša Owens, predsjednica Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, rizničarka Međunarodnog europskg pokreta, a bili su tu još  i predstavnici EU-a, EEAS-a i NATO-a kao i raznolika publika iz civilnog društva, socijalnih partnera, organizacija mladih, predstavnika država članica.

Na događanju se raspravljalo o tome kako ojačati otpornost građana i društva na dezinformacije, propagandu i neprijateljske informacijske aktivnosti, kako zadržati i produbiti podršku Ukrajini  sankcijama EU-a, te nastaviti pokazivati ​​solidarnost s ukrajinskim izbjeglicama.

Kremlj svojim ratom protiv Ukrajine narušava suverenitet neovisne zemlje, a već godinama napada europsku demokraciju miješanjem u izbore, referendume i stalnim kampanjama dezinformiranja. Uz rat na terenu, koji uništava živote u Ukrajini, postoji i ‘rat’ iznutra, za demokraciju i vrijednosti otvorenog i slobodnog društva.

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply