Vijest > WEBINAR: Uloga pedagoških djelatnika prije, tokom i nakon razvoda braka roditelja

Article Details:

  • 27th May 2021 - 14:36 GMT
SVIJET PEDAGOGA

WEBINAR: Uloga pedagoških djelatnika prije, tokom i nakon razvoda braka roditelja

Obavezna prijava OVDJE

Razvod braka stresno je iskustvo za svako dijete. Kada saznaju za razvod, djeca proživljavaju niz različitih emocija i oscilacija raspoloženja. Ne postoji aspekt djetetovog života koji ostaje netaknut razvodom, a sam razvod utječe i na djetetov doživljaj samoga sebe.

Tijekom procesa razvoda braka vrtić ili škola su jedno od najstabilnijih mjesta djetetovog života, te je uloga odgajatelja i učitelja veoma važna. Odgajatelji i učitelji ne mogu riješiti probleme u  djetetovoj obitelji, no mogu pomoći djetetu da ovo razdoblje bude manje stresno, bolno i zbunjujuće, no često niti sami ne znaju kako.

Na predavanju ćemo se baviti baš ovim pitanjem – Kako pomoći djetetu nakon što sazna vijest o razvodu, te tokom, za vrijeme i nakon razvoda braka.

Radionicu će voditi gđa Vana Dominis, diplomirana geštalt psihoterapeutkinja koja radi u vlastitom savjetodavnom Centru za djecu, mlade i obitelj Lumen Laboratorium, gdje vodi radionice, predavanja te individualne susrete s djecom, adolescentima, njihovim roditeljima te značajnim drugim osobama iz dječje i adolescentne okoline (odgojitelji, učitelji, profesori, treneri i sl.). Trenutno je pri samom kraju specijalizacije iz dječje i adolescentne psihoterapije.

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply