Vijest > WEBINAR: Uloga pedagoških djelatnika na izgradnju dječjeg samopouzdanja i samopoštovanja djeteta

Article Details:

  • 26th May 2021 - 09:39 GMT
SVIJET PEDAGOGA

WEBINAR: Uloga pedagoških djelatnika na izgradnju dječjeg samopouzdanja i samopoštovanja djeteta

Dana 26. svibnja 2021.g. održali smo prvi webinar u sklopu projekta Svijet pedagoga gdje smo razgovarili kako u današnjem svijetu pedagoški djelatnici imaju jednaku važnost u razvoju dječje pozitivne slike o sebi kao i njihovi roditelji. S pedagoškim djelatnicima, poneka djeca danas, nažalost, provode više vremena nego s roditeljima. Sliku o sebi dijete počinje razvijati od najranije dobi, a njegova okolina u tome mu pomaže.

Na webinaru su sudionici pričali o :

  • Ulozi i značaju pedagoških djelatnika u izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja;
  • Načinima i kreativnim tehnikama koje pedagoški djelatnici mogu koristiti u svom radu;
  • Radu s “teškom” djecom te ne suradljivim roditeljima.

Aktivnosti projekta usmjerene su na provođenje predavanja, radionica i edukacija koje se bave temama vezanim uz djecu i mlade, odgoj te roditeljstvo. Predavanja su namijenjena svima koji brinu o djeci i mladima: stručnjacima koji rade s djecom, mladima i obiteljima; djelatnicima vrtića i škola – odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i studentima. Kroz ciklus od 6 radionica ovaj projekt dati će pedagozima upute kako se nositi s izazovima u radu te kako što uspješnije prevladati poteškoće u odgoju djece.

Webinar je vodila gđa Vana Domini, diplomirana geštalt psihoterapeutkinja. Radi u vlastitom savjetodavnom Centru za djecu, mlade i obitelj Lumen Laboratorium, gdje vodi radionice, predavanja te individualne susrete s djecom, adolescentima, njihovim roditeljima te značajnim drugim osobama iz dječje i adolescentne okoline (odgojitelji, učitelji, profesori, treneri i sl.)

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply