Vijest > WEBINAR: Suosjećajna interakcija roditelja i djeteta

Article Details:

  • 13th May 2021 - 11:41 GMT
SUPERHEROJ U OČIMA DJETETA

WEBINAR: Suosjećajna interakcija roditelja i djeteta

OBAVEZNA PRIJAVA OVDJE

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb pokreću novi projekt pod nazivom Superheroj u očima djeteta, a prva radionica bit će održana na temu

SUOSJEĆAJNA INTERAKCIJA RODITELJA I DJETETA

Komunicirajući s roditeljima djeca pomalo grade sliku o sebi, svijetu koji ih okružuje, međuljudskim odnosima te uče kako se zauzimati za sebe i svoje potrebe. Tijekom djetinjstva, djeca su posebno osjetljiva na poruke koje dobivaju od svojih roditelja, te izostanak suosjećajnost od strane roditelja može imati dalekosežne posljedice, iako o tome malo razmišljamo.

Na webinaru razgovarat ćemo koje su dječje potrebe i kako ih možemo zadovoljiti komunikacijom?  Što djeca žele čuti od roditelja?  Kako u užurbanosti života pomoći djetetu da izgradi kvalitetnu sliku o sebi? Što kao roditelj mogu još učiniti da naš odnos bude kvalitetniji? Kako iskoristiti suosjećajnost kao adut u postavljanju granica? Što je aktivno slušanje djeteta? Kako mogu izvježbati aktivno slušanje? Mogu li (i kako) komunikaciju prilagoditi dobi djeteta?

Radionice će voditi gđa Vana Dominis, diplomirana geštalt psihoterapeutkinja. Radi u vlastitom savjetodavnom Centru za djecu, mlade i obitelj Lumen Laboratorium, gdje vodi radionice, predavanja te individualne susrete s djecom, adolescentima, njihovim roditeljima te značajnim drugim osobama iz dječje i adolescentne okoline (odgojitelji, učitelji, profesori, treneri i sl.) Nakon završenog Filozofskog fakulteta, četverogodišnju edukaciju iz geštalt psihoterapije završila je pri institutu Psihika – europskom akreditiranom psihoterapijskom trening institutu. Trenutno je pri samom kraju specijalizacije iz dječje i adolescentne psihoterapije.

Ukoliko želite sudjelovati možete na radionicama onih tema koje Vas zanimaju ili u cijelom ciklusu radionica. Cijena pojedinačne radionice iznosi 80,00 kn, a ciklus od 6 radionica iznosi 400,00 kn.

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply