Vijest > Webinar: ŠTO KADA MOBITEL POSTANE DJEČJA IGRAČKA?

Article Details:

  • 31st March 2021 - 08:43 GMT
UČITELJI ZA EUROPU

Webinar: ŠTO KADA MOBITEL POSTANE DJEČJA IGRAČKA?

U suradnji sa Savezom waldorfskih institucija i inicijativa RH, u utorak 30. ožujka održali smo webinar pod nazivom Što kada mobitel postane dječja igračka?.

Online nastava potaknula je veću upotrebu digitalne tehnologije u svakodnevnom životu te postavila nove rekorde u vremenu koje djeca i mladi provode pred ekranom. Iako je za nastavak funkcioniranja u društvu tijekom pandemije digitalna tehnologija neosporivo donijela mnogo prednosti, za zdrav rast i razvoj djece i mladih važno je znati postaviti ravnotežu između vremena provedenog sa i bez ekrana. To je nekada lakše reći nego postići, a za postizanje ravnoteže u ovom slučaju potrebno je zaviriti u povezane elemente kućnog odgoja. Roditelji i kućni odgoj igraju važnu ulogu u postizanju uravnoteženog odgoja i pristupa digitalnoj tehnologiji.

Mobitel je prerastao u uređaj koji nam često služi kao osobno računalo, pristup internetu i izvor informacija, kao fotoaparat i kamera, kao sat, alarm, radio prijenosnik, kao kalendar, rokovnik, kao alat za učenje, kao izvor novosti i izvor zabave, a u kućnom odgoju mobitel može poprimiti oblik dječje igračke.

Panelisti webinara bili su:

  • Glorija Peranić (Edukatorica za odgoj)
  • Sven Hlača (Carnet) ;
  • Ivanka Katarinčić (Waldrofska škola Zagreb) ;
  • Dina Drozdek (socijalni pedagog, NLP psihoterapeut) .

Moderatorica webinara bila je gđa Dora Šimunić.

Snimku webinara možete pogledati OVDJE

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply