Vijest > WEBINAR: Austrian view on the EU and the Western Balkans

Article Details:

  • 19th May 2021 - 10:51 GMT

WEBINAR: Austrian view on the EU and the Western Balkans

U utorak, 18. svibnja u 15 sati, Veleposlanik Austrije u Hrvatskoj Nj. E. Markus Wuketich, održao je predavanje o pogledu Austrije na politiku Europske unije i Zapadnog Balkana.

Zbog tradicije kulturnih, ekonomskih i političkih odnosa, austrijska vanjska politika uvijek je pridavala posebnu važnost Zapadnom Balkanu. U smislu politike proširenja Europske unije, “Zapadni Balkan” uključuje države: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju.

Projekt Europa u Zagrebu – Ambassador Talks započeo je 2005.g. s ciljem informiranja građana o zemljama članicama Europske unije. Kroz navedeni projekt nastojimo građanima Grada Zagreba približiti ideju europskih integracija, kao i odnose Europske unije s ostalim zemljama svijeta. Na tribinama, veleposlanici zemalja u Republici Hrvatskoj govore o iskustvima svojih država kao članicama Europske unije. Isto tako, veleposlanici ostalih zemalja svijeta, akreditiranih u Republici Hrvatskoj, govore o odnosima s Europskom unijom i Republikom Hrvatskom.

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply