Vijest > OBJAVA ZA MEDIJE: Nataša Owens izabrana za rizničara Međunarodnog europskog pokreta

Article Details:

  • 19th November 2020 - 07:26 GMT
EUROPEAN MOVEMENT INTERNATIONAL, VIJESTI IZ EU I RH

OBJAVA ZA MEDIJE: Nataša Owens izabrana za rizničara Međunarodnog europskog pokreta

Bruxelles, 19. studenog 2020. –  Nataša Owens, predsjednica Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, izabrana je na virtualnoj Godišnjoj skupštini Međunarodnog europskog pokreta (EMI – European Movement International) na funkciju rizničara ove međunarodne organizacije koja okuplja vodeće europske organizacije civilnog društva, sindikate i europske političke stranke. Nataša Owens je time po treći puta izabrana u vodstvo EMI. Prije ove funkcije, u dva mandata obnašala je dužnost i člana Upravnog odbora i potpredsjednice EMI.

Za predsjednicu EMI po drugi put izabrana je gđa Eva Maydell, bugarska eurozastupnica sa mandatom u Europskom parlamentu.

Za potpredsjednike EMI izabrani su: Brando Benifei, Valeria Ronzitti, Frédéric Vallier, Yves Bertoncini, Tobias Köck, Noelle O’Connell.

Ovim izborom, novo vodstvo Međunarodnog europskog pokreta postalo je iznimno raznoliko, zastupljajući različite kulture, jezike i profesije.

 „Velika mi je čast što sam izabrana na funkciju rizničara u Međunarodnom europskom pokretu, najstarijoj međunarodnoj proeuropskoj organizaciji s najbrojnijom mrežom članica u Europi. U sadašnjim izazovnim i nepredvidivim vremenima uzrokovanim pandemijom, važnije je nego ikad da Međunarodni europski pokret nastavi promicati europske ideje prema civilnom društvu Europe. Uloga rizničara presudna je u tome što omogućava potrebno financiranje rada Međunarodnog europskog pokreta, kako bi se i dalje mogli zauzimati za europske vrijednosti i demokraciju. Zajedničkim snagama moramo težiti transparentnim, otvorenim i pouzdanim procesima unutar Europske unije, kao i unutar Međunarodnog europskog pokreta, naše krovne organizacije.“ izjavila je Nataša Owens, rizničar Međunarodnog europskog pokreta i predsjednica Europskog pokreta Hrvatska.

EMI je najveća paneuropska mreža proeuropskih organizacija. EMI je prisutan u više od 30 zemalja i obuhvaća više od 60 nacionalnih i međunarodnih udruženja, okupljajući europsko civilno društvo, sindikate, nevladine organizacije, političke stranke, lokalne vlasti i akademske zajednice. Organizacija je osnovana prije gotovo 70 godina, kontinuirano se zalaže za europsku suradnju i integraciju na načelima mira, demokracije, slobode, solidarnosti, jednakosti, pravde i poštivanja ljudskih prava i vladavine prava.

Europski pokret Hrvatska (EPH) i Europski dom Zagreb (EDZ) djeluju na području informiranja i promoviranja europske ideje, sustava vrijednosti i civilizacijskih standarda ujedinjene Europe te su vodeće nevladine udruge za promociju europskih integracija, međunarodnih odnosa i kulture. U svim ovim područjima EPH i EDZ djeluju samostalno ili u suradnji sa europski orijentiranim udrugama i institucijama u Republici  Hrvatskoj i Europi. EPH i EDZ djeluju u Europi kroz svoju krovnu udrugu – Međunarodni europski pokret.

Kontakt za medije : Lana Đurčević, lana@europe.hr, tel. 01/4813 414

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply