Vijest > NATJECANJE: Europa u školi 2021 – Digital EU – and YOU?!

Article Details:

  • 2nd December 2020 - 10:13 GMT
EUROPA U ŠKOLI

NATJECANJE: Europa u školi 2021 – Digital EU – and YOU?!

Europski dom Zagreb u školskoj godini 2020./2021. organizira 27. godinu za redom natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske.

Europa u školi  jedno je od najstarijih kreativnih natjecanja u Europi i Hrvatskoj. Ovaj projekt odigrao je važnu ulogu u europskim integracijama od svog početka. Natjecanje se u Europi provodi više od 60 godina, a u Hrvatskoj Europski dom Zagreb ovaj projekt provodi već 27 godina.

U projektu  godišnje sudjeluje oko 1000 učenika na način da pričaju o europskoj i hrvatskoj povijesti, kulturi, vrijednostima i politikama – bez obzira koje su dobi ili koju školu pohađaju. S aktivnostima dodijeljenim prema njihovoj dobi, školarcima je omogućen metodološki i kreativan rad na projektima: slikanjem, pisanjem radova, stvaranjem kolaža i povezivanjem putem glazbe. Uvođenjem europskih tema u školstvo Europa u školi želi pomoći mladim ljudima kako bi razvili vještine koje im pomažu sa suočavanjima s izazovima modernog društva.

Europa u školi uz pomoć učitelja i profesora potiče mlade ljude da poboljšaju svoje znanje i razumijevanje vlastite kulture te postanu svjesni građani Europe. Ovim pozivom na kreativnost Europa u školi potiče dječju i tinejdžersku zainteresiranost i entuzijazam  za Europu ove godine pod motom:

Digital EU  – and YOU?!

Aktivnosti projekta su:  natjecanje  u literarnom, likovnom i glazbenom izričaju za osnovne, srednje i visoke škole i susreti mladih – uključujući susret dobitnika nagrada.

U sklopu natjecanja postoje mnoge atraktivne nagrade koje se mogu osvojiti na državnoj razini. Naši mlađi pobjednici mogu se radovati knjigama, igrama, umjetničkim materijalim dok stariji učenici mogu pobijediti u uzbudljivim putovanjima i seminarima: međunarodni seminari za mlade u Europahaus-u Bad Marienberg i Otzenhausen.

Brošuru natjecanja i sva pravila možete naći OVDJE

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezano za ovaj projekt slobodno nas kontaktirajte na broj 01 4813 414, a mi ćemo biti slobodni kontaktirati Vas kroz idući tjedan kako bi se upoznali.

Veselimo se Vašim radovima,

Lana Đurčević & Maja Lovrinčević

Voditeljice projekta Europa u školi

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply