Vijest > IZLOŽBA: Slikarski bećarac Panonskog Mornara

Article Details:

  • 17th August 2021 - 12:54 GMT
IZLOŽBE

IZLOŽBA: Slikarski bećarac Panonskog Mornara

IZLOŽBA POPOVAČKE UDRUGE LIKOVNIH STVARALACA „MOSLAVAČKI ŠTRK“

“Dobra veče, Zagrebe, mislio sam malo na tebe dok sam svir’o po budžacima braći narodnjacima…ko će da me ugosti sad kad nisam baš u milosti, sami smo u našoj magiji… e, moji Zagiji”…ali… “Ja sam u Zagrebu, ja sam u Osijeku, kao fantom minem Splitom kad se budi znam, neki me ne bi tu, al’ u proseku ja sam u svakom domu gde je dobrih ljudi”.


Odlazak Đorđa Balaševića ponukao je mnoge da iznova poslušaju njegova glazbena djela koja su obilježila odrastanje brojnih generacija. On je prije svega bio pjesnik koji je svojim stihovima proniknuo u sve naše tajne, sve ih otpjevao i svatko je imao svoju pjesmu i svaka je bila zajednička i svačija.
Ne štujemo ga samo kao osobu koja je ispjevala najljepše ljubavne pjesme za sve naše ljubavi, najdirljivije stihove za sva naša djetinjstva, tužne pjesme za sve naše patnje već što je u naš svakodnevni život unosio vedrinu, nadu i bio hrabar kad je to trebalo biti….za sve nas.


Njegovim odlaskom svi smo imali osjećaj da smo izgubili nekog svog, nekog najbližeg, nekog tko nas je volio i zbog svega onoga što nam je dao, odlučili smo da se „panonskom mornaru“ odužimo na naš način, likovnim radovima koji oslikavaju riječi koje su dale pečat našoj mladosti a mnogima vratile dostojanstvo.


I nema veze dragi prijatelju, što više nećeš proći Ilicom pa da bećarac našvrljaš ćirilicom, mi znamo da si bio tu jer živiš u svojim stihovima i našim srcima.Likovnim radovima izložbe „Slikarski bećarac panonskom mornaru“ slavimo ljubav, slobodu, prijateljstvo, život, baš onako kako nas je nadahnjivao svojim stihovima Đorđe Balašević.PULS “Moslavački štrk” okuplja likovne stvaraoce s ciljem likovnog i kulturnog izražavanja neprofesionalnih slikara. Svaka skupna izložba članova udruge je tematska i tijekom ovih 8 godina realizirali smo 57 izložbi širom Hrvatske.
Svakom izložbom nastojimo poslati pozitivnu poruku i dati svoj doprinos kulturnoj promidžbi sredine u kojoj djelujemo, najmlađeg grada Hrvatske, Popovače.

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply