Vijest > EUROPSKI GOVOR GODINE 2019.

Article Details:

  • 9th May 2019 - 10:42 GMT
DAN EUROPE

EUROPSKI GOVOR GODINE 2019.

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb održali su dana 9. svibnja 2019 svečanu dodjelu nagrade za Europski govor godine koju je ove godine dobila dr.sc. Tanya Dimitrova Dimitrova (bivša veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj).

Nagrada je dodijeljena za govor koji je održan 7. veljače 2018. prilikom gostovanja na tribini Europa u Zagrebu u Europskom domu Zagreb.

Tema predavanja bila je Prioriteti predsjedavanja Bugarske Vijećem EU. Govor je odabran jer dijeli ciljeve i vrijednosti  Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, a promiče tradicionalno dobre i prijateljske odnose Republike Hrvatske i Republike Bugarske. Nagrada za govor je ujedno i nagrada za ukupan diplomatski rad gđe Tanye Dimitrove za vrijeme njezinog mandata u Republici Hrvatskoj kojom je ponovno i dodatno približila dvije članice EU i NATO-a – Bugarsku i Hrvatsku.  Nagradu za  Europski govor godine uručila je gđa Nataša Owens, predsjednica Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb te potpredsjednica Međunarodnog europskog pokreta.

Nagrada za Europski govor godine u Republici Hrvatskoj redovito se dodjeljuje od 2003. godine, a predstavlja najvišu nagradu koju dodjeljuju Europski pokreti punopravni članovi Međunarodnog Europskog pokreta, Bruxelles

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply