Vijest > DAN EUROPE 2020.

Article Details:

  • 19th June 2020 - 09:34 GMT
DAN EUROPE

DAN EUROPE 2020.

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb obilježili su ove godine Dan Europe sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te su ovogodišnji Dan Europe proveli virtualno.

Aktivnosti projekta

  • dana 9. svibnja 2020. Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb su na Facebook stranicama organizirali Europski kviz – Koliko dobro poznaješ Europsku Uniju?. Kviz je osmišljen kako bi mladima poslužio kao brz i koristan uvod u Europsku uniju te kako bi se građani koji nisu dovoljno upoznati s Europskom unijom educirali o osnova i načinu funkcioniranja.
  • dana 9. svibnja 2020. Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb u suradnji s Glazbenom školom Dugo Selo i prof. Sarom Jurišić organizirali su dva koncerta koja su se uživo prenosila na Facebook stranici Europskog doma Zagreb. Ovaj koncert bio je poklon građanima Republike Hrvatske za Dan Europe i kako bi na ovaj dan uživali u glazbi i zaboravili na izolaciju u kojoj su se nalazili.
  • 18. svibnja 2020. predsjednica Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb te potpredsjednica Međunarodnog europskog pokreta gđa Nataša Owens sudjelovala je u novom projektu #EuropeanChats. Na prvom #EuropeanChatu uz gđu Owens sudjelovala je i gđa Stine Bosse, predsjednica Europskog pokreta Danska. #EuropeanChats je nova serije Međunarodnog europskog pokreta s članovima iz cijele Europe. Cilj projekta #EuropeanChats je uključiti europske građane u neformalne razgovore o različitim pitanjima oko krize COVID-19 iz njihove nacionalne perspektive, npr. različiti nacionalni odgovori, kako održati europsku koheziju i solidarnost, ulogu civilnog društva u javnoj zdravstvenoj krizi i potencijalni trajni socioekonomski utjecaj virusa. Ovaj razgovor prikazivao se uživo preko Zoom platforme i prenosio preko Facebook stranice Europskog doma Zagreb.
  • Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb tijekom lipnja organizirali su virtualnu izložbu nagrađenih radova Europa u školi. Izložba je organizirana na Facebook stranici Europskog doma Zagreb gdje svi zainteresirani mogu u jednom virtualnom prostoru pogledati sve nagrađene dječje radove te je u sklopu virtualne izložbe organizirana i glazbena soba kako bi građani mogli poslušati najbolje nagrađeni glazbeni rad.  

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply