Vijest > 30. OBLJETNICA EUROPSKOG DOMA ZAGREB

Article Details:

  • 9th March 2021 - 08:00 GMT
VIJESTI IZ EU I RH

30. OBLJETNICA EUROPSKOG DOMA ZAGREB

Europski dom Zagreb osnovan je dana 28. veljače 1991. te ove godine slavi tridesetu obljetnicu od osnutka.

Cilj našeg rada je afirmacija europske ideje u Hrvatskoj, prezentacija kulturne i nacionalne baštine Hrvatske u Europi, informiranje građana o procesu europskog ujedinjenja, razvijanje osjećaja pripadnosti Europi te razvitak kulture razumijevanja, tolerancije i dijaloga s drugim europskim narodima i državama.

Kroz naš rad, uspostavili smo brojne suradnje, organizirali više od 1000 susreta i razgovora predstavnika europskih i hrvatskih udruga, institucija i pojedinaca radi bolje prezentacije Zagreba i Hrvatske u Europi i europske ideje u Zagrebu i Hrvatskoj, organizirali brojne međunarodne konferencije, stručna predavanja, okrugle stolove i tribine povezane s promicanjem europske ideje, organizirali brojne izložbe, kulturne večeri i slične priredbe radi upoznavanja s dostignućima drugih država i s europskom kulturom općenito te organizirali javne akcije i projekte koji su pridonosili afirmaciji europske ideje u Republici Hrvatskoj.

Djelujemo na području informiranja i promoviranja europske ideje, sustava vrijednosti i civilizacijskih standarda ujedinjene Europe te smo tako kroz godine postali vodeća nevladina udruga za promociju europskih integracija, ali i neformalnog obrazovanja, međunarodnih odnosa i kulture.

Zahvaljujemo se svima koji su pridonijeli radu Europskog doma Zagreb i koji nam pružaju podršku kroz sve ove godine!

Povodom naše 30. obljetnice, brojni suradnici su nam uputili video čestitke kako bi barem na neki način, usprkos pandemiji, obilježili ovu obljetnicu. Među čestitkama, nalazi se i ona od pok. gosp. Milana Bandića, koja će nam zasigurno ostati kao divna uspomena na dugogodišnju suradnju i potporu koju nam je bezuvjetno pružao.

Čestitke naših suradnika možete pogledati OVDJE.

Posebno se zahvaljujemo: gđi Violeti Simeonovoj Staničić, gđi Evi Maydell, gđi Pauli Leal da Silvi, gosp. Mladenu Vedrišu, gđi Türkan Karakurt, gosp. Peteru Susku, gosp. Ilanu Moru, gosp. Robertu Klinke i gđi Tanyi Dimitrovoj.

Hvala Vam na divnim porukama i čestitkama!

Tim Europskog doma Zagreb

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply