Vijest > 30. OBLJETNICA DJELOVANJA EUROPSKOG POKRETA HRVATSKA

Article Details:

  • 23rd June 2020 - 12:40 GMT

30. OBLJETNICA DJELOVANJA EUROPSKOG POKRETA HRVATSKA

Europski pokret Hrvatske osnovan je 23. lipnja 1990.g. te danas slavi svoju 30. obljetnicu djelovanja

Jedinstvena je stoga prilika da se osvrnemo na postignuća koja su iza nas! Europski pokret Hrvatske prilikom osnivanja bio je prva organizacija s europskom vokacijom u Hrvatskoj i druga nacionalna podružnica Europskog pokreta u Srednjoj i Istočnoj Europi.
Europski pokret Hrvatske neprofitna je i nepolitička institucija. Međutim, ovakav status ne isključuje suradnju s vladinim institucijama na raznim projektima i događajima kojima je cilj promocija europskih gospodarskih, kulturnih i političkih standarda u Hrvatskoj.
Djelujemo na području informiranja i promoviranja europske ideje, sustava vrijednosti i civilizacijskih standarda ujedinjene Europe te je vodeća nevladina udruga u području  promicanje europskih integracija, ali i neformalnog obrazovanja, međunarodnih odnosa i kulture.

Kroz svoje krovne udruge – Međunarodni europski pokret i Europska mreža za obrazovanje i izobrazbu (EUNET) uspješno smo i stručno predstavili Republiku Hrvatsku Europi, uključujući doprinos Republike Hrvatske u stvaranju zajedničke europske povijesti i identiteta te u konačnici doprinijeli pristupanju Republike Hrvatske  Europskoj uniji. Do sada smo organizirali više od 1000 okruglih stolova i predavanja na različite europske i društvene teme te više o 300 izložbi brojnih hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Već 26. godinu za redom provodimo međunarodno natjecanje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, Europske komisije, Europskog parlamenta i Europske kulturne fondacije projekt pod nazivom Europa u školi u kojem je do sada sudjelovalo preko 15000 učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Iza nas je također 1500 organiziranih koncerata i tribina za sugrađane treće životne dobi. Gosti Europskog pokreta Hrvatske brojne su istaknute ličnosti iz raznih područja društvenog života (predsjednici država i vlada, strani veleposlanici u Hrvatskoj, predsjednici i vodeće ličnosti značajnih europskih institucija, stručnjaci iz raznih područja itd.).

Na žalost kako nismo u mogućnosti organizirati svečanu proslavu 30. obljetnice zbog trenutne situacije s COVIDOM-19 i potresom koji je u velikoj mjeri oštetio naše prostore, stoga smo Vam pripremili video kako bismo se zajedno prisjetili nekih lijepih uspomena koje su iza nas. 


Kako biste pogledali video molim Vas da kliknete – OVDJE

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply