U Bruxellesu održan svečani koncertu povodom Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

U suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva kulture RH te Palače lijepih umjetnosti u Bruxellesu održan je svečani koncert povodom početka Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Koncertu su prisustvovali ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ugledni gosti iz svijeta kulture.

Na koncertu su nastupili jedan od najznačajnijih i najsvestranijih kontratenora današnjice Max Emanuel Cenčić, operna diva, svjetski poznata mezzosopranistica Renata Pokupić, Hrvatski barokni ansambl te vokalni ansambl “Antiphonus”.

Ministar Grlić Radman istaknuo je kako će se tijekom predsjedanja Hrvatska predstaviti bogatim kulturnim programom u sklopu kojeg će najbolji hrvatski umjetnici pokazati svoje talente i kreativnost diljem Europe. Kulturni program sastoji se od oko 160 događanja u Hrvatskoj, oko 30 događanja u Bruxellesu i oko 330 događanja u EU i drugdje, u suradnji s hrvatskim veleposlanstvima i konzulatima. Ujedno, tijekom 2020. godine Rijeka će biti Europska prijestolnica kulture.