TRIBINA: ŠTO JE SMISAO NASTAVE KNJIŽEVNOSTI?

 

Poštovani,

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska pozivaju Vas na tribinu namijenjenu učiteljima, profesorima, roditeljima, knjižničarima i pedagoškim djelatnicima, ali i svima ostalima zainteresiranim za goruću problematiku kurikula nastave književnosti u osnovnim i srednjim školama pod naslovom.

Što je smisao nastave književnosti?

Voditeljica tribine bit će gđa Ivana Bašić, profesorica i autorica istoimene knjige koja prikazuje iskustva nastave književnosti u srednjoj školi te s raznih aspekata propituje status knjige i književnosti u suvremenom svijetu.

 Na tribini ćemo govoriti o tome zašto čitatelje gubimo u petom razredu osnovne škole? Jesu li pisanje i čitanje samo funkcionalne vještine te kako u razredu, kao mikrokozmosu svijeta, njegovati polaganost i stvarati prilike za uživanje u pisanju, čitanju i pripovijedanju? Jesu li videoigre krive za pomanjkanje koncentracije u čitanju ili sami moramo preuzeti odgovornost? Kako se koristiti konceptualnom metaforom da bi nastava književnosti bila dugotrajno smislena? Zašto je storytelling (pripovijedanje) alat koji sve više trebamo za razvoj kognitivnih, emocionalnih i socijalnih vještina? 

 Očekujemo Vas u ponedjeljak 15. travnja 2019. u 19 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I

 

Veselimo se Vašem dolasku i sudjelovanju!