SVEČANI KONCERT: DINA ŠIMATOVIĆ, gitara

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb su povodom Dana Europe organizirali svečani koncert

Dina Šimatović, gitara

Program         A. Barrios: Una Limosna por el Amor de Dios

                         D. Aguado: Andante i Rondo u D – duru

                         J. Turina: Sonata

 Gitaristica Divna Šimatović završila je Glazbenu školu Pavla Markovca u klasi Xhevdeta Sahatxhije. Odlična je studentica četvrte godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi red. prof. Darka Petrinjaka. Višegodišnja je stipendistica grada Zagreba i dobitnica je Dekanove nagrade za akademsku godinu 2014./2015.

Tijekom dosadašnjeg glazbenog školovanja osvojila je brojne nagrade na uglednim hrvatskim (4 prve nagrade na Državnim natjecanjima) i međunarodnim natjecanjima (‘Enrico Mercatali’, ‘Split Guitar Festival’, ‘Mörski festival kitare’, ‘Andrés Segovia’). Osvojila je drugu nagradu na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2014. (do 35 godina) te drugu nagradu na međunarodnom natjecanju ‘Fernando Sor’ održanom 2015. u Rimu.
Svoj prvi solistički koncert, popraćen sjajnim kritikama, održala je 2011. u sklopu ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj. Prošle je godine održala koncert u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb u sklopu Ciklusa komorne glazbe kao dobitnica posebne nagrade na Lions Grand Prix natjecanju 2014. Redovito nastupa na koncertima Muzičke akademije, humanitarnim koncertima te promocijama.

Koncert se održao 9. svibnja  2016. u Europskom domu  Zagreb.