SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA EUROPSKI PARLAMENT

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska organizirali su povodom Europskog tjedna niz aktivnosti, a centralni događaj bilo je i sučeljavanje kandidata za Europski parlament u Europskom domu Zagreb.

Predstavljajući kandidate za Europski parlament vodećih stranaka  Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska željeli su dati informacije o Europskim izborima i značaju članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Na sučeljavanju su sudjelovali nositelji šest vodećih listi za Europski parlament Nikica Gabrić, Mirela Holy, Milan Kujundžić, Neven Mimica, Andrej Plenković i Nikola Vuljanić. Kandidati su odgovarali na brojna pitanja o funkcioniranju, proširenju i vanjskoj politici Europske unije, krizi u Ukrajini, gospodarstvu Republike Hrvatske i EU kao i o aktualnoj politici u kontekstu članstva u EU, te na pitanja postavljena putem društvenih mreža.

Sučeljavanje je moderirala novinarka Večernjeg lista, Iva Puljić-Šego, te su kandidati odgovarali na pojedina pitanje uz mogućnost replike. Sučeljavanje se moglo pratiti putem streaminga na webu www.vecernji.hr, a čitatelji su mogli postavljati pitanja početka sučeljavanja putem twittera Večernjeg lista @vecernji_list i Facebook stranice Europskog doma Zagreb: https://www.facebook.com/europskidom.zagreb.