RADIONICA: OSNAŽIVANJEM EMOCIONALNE INTELIGENCIJE DO KVALITETNIJEG ODNOSA

Europski dom Zagreb, Europski pokret Hrvatska i Udruga Proventus održali su dana 18. studenog 2019. radionicu pod nazivom

OSNAŽIVANJEM EMOCIONALNE INTELIGENCIJE DO KVALITETNIJEG ODNOSA

Novija istraživanja pokazuju kako je za kvalitetan partnerski odnos izrazito bitna emocionalna inteligencija. Prema istraživanjima Daniela Golemana, emocionalna inteligencija ima nekoliko sastavnica:

  • svjesnost o vlastitim emocijama;
  • upravljanje emocionalnim reakcijama;
  • prepoznavanje emocija u drugima; 
  • uspješno snalaženje u socijalnim odnosima.

Svaka od ovih sastavnica se može razvijati i uvježbavati i tako možemo doprinijeti da odnosi koje gradimo budu kvalitetniji. Na ovoj radionici istražit ćemo svaku od sastavnica emocionalne inteligencije – kako se manifestira te zašto nam je važna. Dodatno, promislit ćemo o tome koje izazovne situacije možemo prevenirati ako aktivno koristimo vještine emocionalne inteligencije te kako podržavati razvoj svake od ovih vještina i kod sebe i kod svoga partnera/ice. Ne samo da ćemo na radionici učiti o tome kako osnažiti emocionalnu inteligenciju, već je i sudjelovanje na ovoj radionici upravo jedan od načina kako se osnažuje emocionalna inteligencija. Veselimo se susretu i zajedničkom rastu.


Voditelj radionice bio je gosp. Dario Antić, mag.psihologije.