PREDSTAVLJANJE EUROPSKOG PROJEKTA : R.A.I.N.B.O.W.

Poštovani,

Europski pokret Hrvatska, Europski dom Zagreb i OŠ Molve uz partnere iz Njemačke, Španjolske, Grčke, Finske i Poljske pozivaju vas na predstavljanje europskog projekta Erasmus+

 

R.A.I.N.B.O.W.

Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds

u prijevodu Čitanje budi imaginaciju, hrani um, otvara svjetove

Ovaj je projekt naš način naglašavanja važnosti čitanja danas, ne samo kao sredstva osobnog razvoja ili razonode, nego i kao način promoviranja prioriteta i vrijednosti koje se odnose na širu europsku zajednicu u kojoj živimo i radimo. Projekt je osmišljen od strane učitelja koji dolaze iz Španjolske, Hrvatske, Finske, Njemačke, Grčke i Poljske. Učitelji navedenih zemalja postali su novi partneri Osnovne škole Molve. Koordinator dolazi iz Španjolske, na čijoj je nacionalnoj listi Erasmus+ projekata R.A.I.N.B.O.W. osvojio 11. mjesto od ukupno 410 prijavljenih.

Projekt će trajati dvije godine, počevši s 1. 9. 2018., uz koordinatoricu učiteljicu engleskog jezika Mirjanu Kelemin i potporu svih djelatnika škole i lokalne zajednice. Osnovna škola Molve je prvi domaćin svim partnerima.

Glavne teme projekta su: upoznavanje europske kulturne baštine, razmjena dobre prakse u poticanju čitanja te socijalna uključenost u obrazovanju i projektnim aktivnostima.

Očekujemo Vas u u petak 7. prosinca 2018. U 12,30 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I

 

S veseljem vas očekuju učenici i učitelji iz Europe!

 

Dobro došli!