Predsjednik Europskog pokreta Hrvatska s Ollijem Rehnom

Do sastanka je došlo na marginama skupa Federalnog vijeća Međunarodnog Europskog pokreta, koji se u petak i subotu održava u Bruxellesu, navodi se u priopćenju.

Rehn je istaknuo hrvatski napredak u procesu pregovora o punopravnom članstvu s EU, te izrazio svoju procjenu kako bi Hrvatska do kraja prijelaza u novo desetljeće trebala završiti proces pregovora. “Taj proces nadalje ovisi isključivo o Hrvatskoj i o njezinoj spremnosti da provede sve potrebne reforme”, naglasio je Rehn.

Rehn je također čestitao Europskom pokretu Hrvatska na svim dosadašnjim aktivnostima usmjerenim k približavanju Hrvatske zajednici europskih naroda i država, navodi se u priopćenju.

Glavna tema skupa Federalnog vijeća Međunarodnog Europskog pokreta bila je izgradnja okvira budućeg proširenja Europske unije. Gotovo svi sudionici skupa izrazili su svoju želju za nastavkom proširenja koje ne smije stati na Bugarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj.

Europski pokret kao najstarija međunarodna organizacija koja promiče suradnju među europskim državama i narodima, zauzet će se za stvaranje jasnog tehničkog ali i političkog okvira buduće proširene Europe, zaključuje se u priopćenju.
(Hina | EU)