PREDAVANJE: ODGOVORNOST I NEODGOVORNOST ODRASLIH KAO MODELI UČENJA (NE)ODGOVORNOSTI KOD DJECE I MLADIH

Europski dom Zagreb, Europski pokret Hrvatska i Familylab Hrvatska pozivaju vas na četvrto predavanja iz ciklusa Podrška koju trebaju pedagoški djelatnici u radu s djecom i roditeljima pod naslovom

Odgovornost i neodgovornost odraslih kao modeli učenja (ne)odgovornosti kod djece i mladih

 Predavanje će održati gđa Dušanka Kosanović, psihologinja – voditeljica Familylabove edukacije za pedagoške djelatnike Od poslušnosti do odgovornosti – razvoj kompetencija u odnosima.Na predavanju ćemo govoriti o dimenzijama odgovornosti stručnjaka za njihovu vlastitu dobrobit te o njihovoj odgovornosti u odnosima s djecom i mladima s kojima rade u odgojno-obrazovnim institucijama. Što se dešava s djecom i mladima ako i kada odrasli ne preuzimaju vlastitu odgovornost? Što je dvostruki standard u prakticiranju odgovornosti od strane odraslih? Kako možemo osnažiti pedagoške djelatnike da prepoznaju i nauče što pripada području njihove odgovornosti za sebe i za odnose s djecom, mladima i roditeljima?
Kako to može doprinijeti skladnijim odnosima u grupama, razredima i s roditeljima?

Predavanje je namijenjeno pedagoškim djelatnicima koji rade u vrtićima, školama i drugim institucijama koje se bave odgojem i obrazovanjem djece i mladih.

Očekujemo Vas u četvrtak 24. siječnja 2019. od 18 do 19,30 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I

Pridružite nam se na predavanju i razgovoru koji slijedi u drugom dijelu susreta.

Radujemo se Vašem dolasku!