PREDAVANJE: KAD ŽIVOT NIJE PO NOTAMA, KAD JA NISAM PO NOTAMA

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb organizirali su dana 19. veljače 2020. predavanje iz Ciklusa tribina za osobni razvoj pod nazivom

Kad život nije po notama, kad ja nisam po notama

Na predavanju su naši gosti  građanima razlovarali o tome što za nas znači Život po notama i želimo li ga uopće?  Ovo predavanje uključivao je govor o slobodi da budemo ono što jesmo, slobodi da drugome dopustimo da bude što jest i slobodi da Život prihvatimo i prigrlimo baš takvog kakav jest.

Na predavanju smo istraživali da li i kako doživljavamo i osjećamo u svom životu okvire i kutije u koje nas netko želi staviti? Koja je važnost različitosti i drugačijeg u našem životu? Ako sam po notama da li sam autentičan(na), svoj(ja)?

Naši gosti govorili su o prihvaćanju i ljubavi spram sebe samih kad nismo po notama koje je netko drugi (roditelji, društvo, kultura…) napisao kao i kad nismo po nekim  svojim notama koje pokušavamo sami sebi svirati u životu, a nekako se ne uklapamo u tu melodiju koju želimo. Da li možemo i znamo li prihvatiti svoju različitost?

Građani su imali priliku istraživati kako se snalaze i kako prihvaćaju kad onaj drugi/druga nije po notama te su mogli razgovarati o životnim okolnostima i situacijama koje nisu onakve kakve smo željeli te kako se nosimo s tim?

Na predavanju sudjelovali su:

  • gđa Nataša Barolin Belić –  certificirana geštalt terapeutkinja i savjetnica za partnerske odnose;
  • gosp. Sandro Belić  – certificirani geštalt terapeut, savjetnik za partnerske odnose i certificirani geštalt konzultant za organizacije