POTPREDSJEDNICA KOSOR NA KONCERTU U POVODU 50. OBLJETNICE POTPISIVANJA «RIMSKIH UGOVORA»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas u Zagrebu, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, koncertu u povodu 50. obljetnice potpisivanja «Rimskih ugovora» i osnivanja Europske ekonomske zajednice, preteče današnje Europske unije. Koncert je organizirao Europski pokret Hrvatska, a na njemu su nastupili mladi umjetnici Glazbene akademije u Zagrebu.
Pozdravljajući nazočne u ime predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera i čitave hrvatske Vlade potpredsjednica Kosor istaknula je kako je 50 godina nakon svog osnivanja Europska unija postala primjer zajedništva i prosperiteta. U tom smislu izrazila je zadovoljstvo što je Republika Hrvatska u 2005. godini otvorila pregovore o pristupanju Europskoj uniji, izrazila nadu kako će tijekom ove godine biti otvorena većina poglavlja, a tijekom naredne godine pregovori okončani, kako bi Republika Hrvatska mogla u 2009. godini i pristupiti Europskoj uniji. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je hrvatska Vlada u svom dosadašnjem mandatu dala poticaj provedbi reformi u svim područjima, izrazivši nadu kako će one ubrzati procese priključenja Hrvatske Europskoj uniji. Potpredsjednica Kosor pozdravila je u ime hrvatske Vlade i potpisivanje Berlinske deklaracije, posebice u okviru obilježavanja 50. obljetnice nastanka Europske unije.

Nazočne su pozdravili i predsjednik Europskog pokreta Hrvatska Siniša Grgić te voditelj Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincent Degert.