Posjet Europske komisije, predsjednika Europskog vijeća i putovanje dopisnika međunarodnih medija iz Bruxellesa.

Ovaj tjedan Hrvatsku će posjetiti novoizabrani sastav Europske komisije, predsjednik Europskog vijeća kao i dopisnici iz  najuglednijih međunarodnih medijskih kuća u Bruxellesu.

Posjet Komisije započet će 9. siječnja gala koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu kojim će se svečano obilježiti početak Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.  Radni dio posjeta uključuje zajedničku sjednicu članova Vlade RH i sastava Europske komisije 9. siječnja te zajedničku konferenciju za novinare predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića 10. siječnja u 11:15 u Kongresnom centru Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Posjet Europske komisije zaključit će se sastankom u Saboru Repubike Hrvatske.

Predsjednik Europskog vijeća, Charles Michel, u Hrvatskoj će boraviti 9. siječnja. Također će održati zajedničku konferenciju za medije (9. siječnja u 13:00 u Kongresnom centru Nacionalne i sveučilišne knjižnice), a prisustvovat će i svečanom koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Istovremeno, Hrvatsku će od 8. do 12. siječnja posjetiti 62 međunarodna dopisnika iz Bruxellesa u sklopu uobičajenog posjeta novinara državi predsjedateljici na početku predsjedanja.

Tijekom trodnevnog radnog dijela programa novinari će se susresti s najvišim dužnosnicima Republike Hrvatske, a prisustvovat će i dvjema navedenim zajedničkim konferencijama za novinare.  Nakon službenog dijela programa u Zagrebu, novinari će za vikend posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera te posjetiti Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture 2020.