OTVORENJE IZLOŽBE: LICA NADE

Europski pokret Hrvatska, Europski dom Zagreb Veleposlanstvo Čilea u Republici Hrvatskoj i Udruga OS organizirali su dana 19. svibnja 2017.g. samostalnu izložbu

L I C A   N A D E

autorice María Verónica Arís Zlatak.

Izložba crteža mlade čileanske umjetnice Maríe Verónice Arís Zlatar pod hrvatskim nazivom Lica nade posvećena je iseljeničkoj avanturi pojedinca – životu kojega su iskusile mnoge generacije tijekom duge povijesti čovječanstva u potrazi za srećom. Čileanka po rođenju, hrvatskih korijena po majci, Veronica je oduvijek osjećala potrebu da se otisne na stari kontinent, da preuzme odgovornost za svoje postupke i odluke i da osjeti izbliza energije i kreativni duh kolijevke predaka pa se otputila u Europu i u Bruxellesu pronašla svoj novi dom. Izložba Lica nade ove nadarene crtačice i slikarice donosi nam 20 radova u crnoj kredi, u realističnoj maniri s kojih progovaraju fizionomije čije su sudbine poput njezine – neizvjesnost i borba za samorealizaciju.

 Ovom izložbom Verónica se prvi puta predstavlja zagrebačkoj publici u okviru projekta Hommage Čileu; Hrvatska-Čile most prijateljstva u organizaciji Udruge OS.

 Izložbu možete pogledati do 02. lipnja 2017.g.   

               


 Dobrodošli!