OTVORENJE IZLOŽBE: IMPRESIJE IZ BRISELA

 

Poštovani,

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe pod naslovom

 Impresije iz Brisela

 slikarica JADRANKA V. PAVELIĆ

Izložbu će otvoriti Nj. E. g. Phillipe Benoit, veleposlanik Kraljevine Belgije u RH

Očekujemo Vas u utorak 23. listopada 2018. u 19 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I.

 

Autorica je članica mnogobrojnih civilnih društava i aktivistica na humanitarnom području. Jadranka Vukomanović – Pavelić, magistar informacijskih znanosti, rođena u Slavonskom  Brodu.  Osnovnu školu, I. gimnaziju i  Prirodoslovno – matematički fakultet  završila je u Zagrebu, a nakon toga i informacijske znanosti na fakultetu FOI – Varaždin. Vlasnica je i prokurista u tvrki  Jadran optima d.o.o. u Zagrebu, te predavač na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Izuzetno aktivna u društvu Nadbiskup Antun Bauer  – vijeća  gradske četvrti Donji grad.

Članica je Međunarodnog kluba žena u Zagrebu IWCZ, dopredsjednica Društva Zagrepčana Kerempuh i članica HORUS-a (Hrvatsko ukrajinska suradnja). Dopredsjednica je Društva Marija Jurić Zagorka i članica odbora Hrvatske bratske zajednice – CFU-a, Lodge 2000. Pittsburg.

Slikarstvom se počela baviti prije sedam godina, na Pučkom otvorenom učilištu – sveučilištu za treću životnu dob, u klasi profesorice Ane Tomljanović i to zadnjih godina daje neko novo svijetlo na dosadašnji aktivan angažman i ulazak u nove umjetničke sfere. Nastavila je usavršavanje na Učilištu Tanay pod vodstvom akademske slikarice Daniele Pal Bućan. U više navrata bila je sudionik skupnih izložbi održanih na Otvorenom sveučilištu i aktivan sudionik na više likovnih kolonija, a samostalne izložbe imala je 2013. u prostorijama CFU – Lodge 2000. iz Pittsburga u Zagrebu, 2014. u Europskom domu Zagrebu i 2017. u Slovenskom domu u Zagrebu. Od 2014. – do 2018. bila je učesnik Međunarodnog  festivala Cest is d’Best sa svojim zastavicama i naljepnicom, a učestvovala je i humanitarno prodajnoj izložbi maski Maske za osmjeh u Klovićevim dvorima, u organizaciji Rotary Cluba iz Zagreba, AGRAM.

Izložba se može razgledati radnim danom do 12. studenog 2018.

od 9 do 16 sati.

Dobrodošli!