OKRUGLI STOL: ŠKOLA 21. STOLJEĆA KAO PREDUVJET ODRŽIVOG RAZVOJA

Pozivamo na okrugli stol Škola 21. stoljeća kao preduvjet održivog razvoja, koji će se održati 9. prosinca 2014. u 12 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I.

Europska Unija u svom dokumentu Škole za 21. stoljeće navodi osam ključnih kompetencija, odnosno kombinacija znanja, vještina i stavova, koje svaki pojedinac treba za osobno ispunjenje i razvoj, aktivno građanstvo, društvenu uključenost i zapošljavanje. O tome koje su to kompetencije, ali i aktualnom trenutku hrvatskog obrazovnog sustava, ključnim nedostacima i nužnim koracima koji se moraju poduzeti za popravljanje stanja u budućnosti želimo razgovarati na ovom okruglom stolu.

Kao uvodničare na okruglom stolu očekujemo predstavnike: Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva gospodarstva, Grada Zagreba, Hrvatske udruge poslodavaca,  Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva poduzetništva i obrta, Mladih europskih federalista, Mreže mladih Hrvatske, Udruge srednjoškolaca i stručnjaka Filozofskog fakulteta u Zagrebu.