OKRUGLI STOL: MLADI U HRVATSKOJ – ZANEMARENI I ZABRINUTI

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na okrugli stol koji organizira Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb pod nazivom
 

MLADI U HRVATSKOJ: zanemareni i zabrinuti
 
 
Koliko je situacija teška za mlade ljude u dobnoj skupini do 25 godina pokazuju i statistike. U našoj zemlji u četvrtom tromjesečju 2016. u toj dobnoj skupini zabilježena je nezaposlenost od 28 posto, prema podacima Eurostata. Takve brojke tjeraju sve više mladih da s diplomom u rukama krenu u neku bolju budućnost. Tako je lani iz Hrvatske otišlo 65 tisuća ljudi, uglavnom mladih i radno sposobnih, a čak jedna trećina imala je završen fakultet.
 
U Nacionalnom programu za mlade (2014- 2017.) koji nas je potaknuo za organizaciju okruglog stola piše:  Pristup mladima kao resursu podrazumijeva da se mlade promatra kao predstavnike poželjne budućnosti, nositelje dominantnih društvenih vrijednosti koje se prenose s generacije na generaciju, ali i potencijalni izvor inovacija. Mladi su otuda vitalno društveno bogatstvo zbog čega im se trebaju osigurati optimalni društveni razvojni uvjeti.

Na okruglom stolu sudjelovat će:

  • gosp. Nikola Baketa (Institut za društvena istraživanja u Zagreb);
  • gosp. Ante Lončar (Hrvatski zavod za zapošljavanje);
  • gosp. Kristijan Kovačić  (Mreža mladih Hrvatske);
  • gosp. Kristijan Orešković (Mladi europski federalisti Hrvatska);
  • gđa Tonka Gulić (UniUM – udruge mladih);
  • gosp. Nikola Klasić (Elsa Zagreb)

Moderatorica okruglog stola biti će gđa Lucija Blažek, Europski klub mladih.

Očekujemo Vas u utorak 21. studenog 2017. u 18.00 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/1.

Dobrodošli!