OKRUGLI STOL: INOVACIJE I ISTRAŽIVANJE KAO POKRETAČ NAŠE EKONOMIJE, DRUŠTVA I DEMOKRACIJE

Europski pokret Hrvatska, Europski dom Zagreb i Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj organizirali su dna 24. listopada 2019. okrugli stol pod nazivom

 

INOVACIJE I ISTRAŽIVANJE KAO POKRETAČ NAŠE EKONOMIJE, DRUŠTVA I DEMOKRACIJE

 

Treći okrugli stol usredotočio se na važnost inovacija i istraživanja u našim ekonomijama i društvima. Na okruglom stolu govorili smo kako većina naprednih ekonomija i demokracija daju inovacijama veliku važnost u javnim raspravama, medijima, javnom i privatnom proračunu. Naši gosti pokušali su građanima dati odgovore kako inovacije utječu na naš svakodnevni život, naše društvo i naše demokracije, i najvažnije, koje politike trebaju primjenjivati europske vlade za promicanje inovacija i istraživanja?

Na okruglom stolu sudjelovali su:

  • gosp. Nenad Bakić, predsjednik uprave Varteks d.d., poduzetnik i investitor;
  • gosp. David Romić, menadžer za razvoj softvera u tvrtki Rimac Automobili;
  • gosp. Davor Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE CROATIA;
  • gosp. Tonči Tadić, voditelj aktivnosti Instituta Ruđera Boškovića na projektu EUROfusion i koordinator Hrvatske jedinice za istraživanje fuzija (CRU).

Riječ dobrodošlice i uvod u okrugli stol održala je gđa Nataša Owens, predsjednica Europskog pokreta Hrvatska – Europskog doma Zagreb, potpredsjednica European Movement International.

Moderator okruglog stola bio će gosp.  Pablo Cascón Salgado, trgovinski i gospodarski ataše.