Vijest > Webinar: STID & KRIVNJA

Article Details:

  • 26th November 2020 - 12:02 GMT
TRIBINE ZA OSOBNI RAZVOJ

Webinar: STID & KRIVNJA

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb organizirali su 25. studenog 2020. webinar pod nazivom Stid i krivnja kroz projekt Ciklus tribina za osobni razvoj.

Na webinaru su predavači objasnili kako je osjećaj stida ljudski fenomen koji nas prati od samih civilizacijskih početaka o kojem rijetko govorimo. Gosp. Belić pokušao je objasniti zbog čega rijetko govorimo o stidu i koja je to moć stida da ostane prikriven, a istovremeno upravlja našim ponašanjem. Stid nas onemogućava u ispunjavanju naših potencijala i blokira nas u punom kontaktu s onime što jesmo uvjeravajući nas kako će nas okolina odbaciti ako se pokažemo u našoj punini. Zbog te blokade mi se zatvaramo pred drugom osobom, ne usuđujemo se ući u autentičan kontakt s njom/njim i krijemo se od pravih iskustava i udisanja života punim plućima.  Na webinaru smo istraživali kako se dolazi do prepoznavanja toksičnog stida te kakve veze krivnja ima sa stidom.

Na webinaru sudjelovali su: gđa Nataša Barolin Belić –  certificirana geštalt terapeutkinja i savjetnica za partnerske odnose, gosp. Sandro Belić  – certificirani geštalt terapeut, savjetnik za partnerske odnose i certificirani geštalt konzultant za organizacije.

Webinar  je održan uživo putem Zoom aplikacije i Facebook stranice Europskog doma Zagreb. Snimku webinara možete pogledati na Facebook stranicu Europskog doma Zagreb.

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply