Vijest > Izložba slika: FORTUNE TELLING / FORTUNE

Article Details:

  • 7th April 2021 - 08:43 GMT
IZLOŽBE

Izložba slika: FORTUNE TELLING / FORTUNE

Posjetite izložbu Zrinke Moslavac u Europskom domu Zagreb, radnim danom od 08 do 16 sati. Izložba se može posjetiti do 29. travnja.

Izložba se sastoji iz dva dijela:
Prvi dio izložbe Fortune Telling / Gatanje, Predskazanje predstavlja unutrašnjosti šalica s talogom kave iz kojeg se predviđa budućnost. Drugi dio izložbe Fortune / Sreća, Sudbina, Bogatstvo apstraktan su prikaz života uistinu.

« Slikarica Zrinka Moslavac suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je zanimljivog opusa, većinom nefigurativnih motiva. Riječ je o nizu akrila na platnu velikog formata s izazovnim temama uznemirenih volumena, prožetih snažnim energetskim gibanjima, koje možemo pratiti i ili uočavati u snažnim kolorističkim nanosima. To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju, univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti. Naravno, površine velikih formata doista su idealne za motive u kretanju i bilježenje njihovih vidljivih, ali i nevidljivih tragova postojanja. Akrili Zrinke Moslavac dostojno se priključuju ekspanziji apstrakcije u posljednje vrijeme, gdje svaki autor svojim doprinosom učvršćuje temelje nefirurativnog slikarstva u neprekidnom istraživanju i motiva i boja i formata. »

Miroslav Pelikan, novinar

« Zrinka Moslavac ovog se puta uz apstraktne slike predstavlja i serijom kružnih slika koje predstavljaju gatanje iz šalica tj. talog ispijene kave razlivene u šalicama. Svaka je slika dobila naziv po onome što je autorica/slikarica iščitala iz taloga. Slikane akrilom na medijapanu lazurnim do debelim nanosima, djelomično s umiješanim pijeskom, slike vjerno dočaravaju prikazano tj. talog ispijene kave u šalicama. Iako su slikane realistično one su ipak vezane uz Zrinkinu osobnost. Prvenstveno tu mislim na ideju, igru slučajnosti i spontanosti koju Zrinka ima slikajući svoje apstrakcije, a to su stvari koje ja kao njezin mentor izuzetno cijenim kod nje. »

Ivan Marković, magistar slikarstva

Bez komentara

Your email will not be published
Cancel reply