NATAŠA OWENS NOVA PREDSJEDNICA EUROPSKOG POKRETA HRVATSKA I EUROPSKOG DOMA ZAGREB

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb izabrali su Natašu Owens za novu predsjednicu.

Nataša Owens aktivna je u radu Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb već 11 godina, te je do sada obnašala dužnost predsjednice Nadzornog odbora, potpredsjednice i predsjednice Izvršnog odbora. Također, Nataša Owens je trenutno potpredsjednica Međunarodnog europskog pokreta.

Prilikom izbora na mjesto predsjednice Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, gospođa Owens je istakla: “Naš najveći uspjeh do sada je bio uspješan ulazak u Europsku uniju, nakon duge i izazovne kandidature. Postoje i daljnji izazovi, ali ne samo za Hrvatsku već i za ovu regiju i Europsku uniju. Hrvatska iskustva tijekom procesa integracije u Europsku uniju biti će vrlo korisna za susjedne zemlje kandidatkinje.

Vjerujem da će razvijanje europske suradnje, u isto vrijeme i jačanje uloge civilnog društva pomoći odgovoriti na izazove s kojima se suočava Europska unija. Vidjeli smo da se traži jedinstvo i suradnja u Europskoj uniji o aktualnim pitanjima kao što su migracija i sigurnosti. Gledajući unaprijed, pitanja okoliša i politika obnovljivih izvora energije također će zahtijevati razvoj prekogranične suradnje kako bi rezultati bili učinkoviti.

Želim da dosadašnji 25. godišnji rad Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb i u budućnosti  doprinosi napretku Republike Hrvatske u europskoj integraciji, kao i našim međunarodnim odnosima.“