MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: Europske vrijednosti i sigurnost te suočavanje s migracijom i izbjegličkom krizom – perspektiva iz civilnog društva

Predsjednica Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb te potpredsjednica Međunarodnog Europskog pokreta, gđa. Nataša Owens sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji pod naslovom Europske vrijednosti i sigurnost te suočavanje s migracijom i izbjegličkom krizom – perspektiva iz civilnog društva, koja se održala  19. i 20. rujna 2016, u Skopju, Makedonija. Ovu međunarodnu konferenciju organizirali su Europski pokret Makedonija, Institut za geostrateška istraživanja i vanjsku politiku (IGRFP), Ministarstvo vanjskih poslova Republike Makedonije i Konrad-Adenauer Stiftung (ured Makedonija) i Central European Initiative.

Migracija i izbjeglička kriza sa kojom se suočavaju Europske zemlje, ali i zemlje zapadnog Balkana imaju mnogo otvorenih pitanja kao što su humanitarne perspektive, ljudska prava, solidarnost, sigurnost a to su samo neke od teme o kojima su raspravljali predstavnici nacionalnih vijeća europskih pokreta, organizacija civilnog društva i članice Srednjoeuropske inicijative i tri država s krizama migranata kao što su Njemačka, Grčka i Turska.

Na konferenciji su sudjelovali državni dužnosnici, međunarodne organizacije, organizacije civilnog društva, te organizacije koji se bave izbjegličkom situacijom, sveučilišni profesori i stručnjaci.