IZLOŽBA MALE KERAMIKE: FRAGMENTI

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb pozivaju Vas da razgledate izložbu male keramike – pločica pod naslovom

 

FRAGMENTI

 

umjetnice iz Turske

A. Feyza ÇAKIR ÖZGÜNDOĞDU

 

 Izložbu možete pogledati radnim danom od 30. lipnja do 21. srpnja 2017. od 8 do 16 sati

A. Feyza ÇAKIR ÖZGÜNDOĞDU rođena je 1976. u Ankari (Turska). Polazila je srednju školu likovnih umjetnosti i diplomirala na Sveučilištu Hacettepe za likovne umjetnosti, Odjel za keramiku 1998. godine. Završila je magisterij 2000. godine i doktorat 2004. godine. Njezina istraživanja pratila su znanje o umjetničkom razvoju  porculana boje kostiju za umjetničku upotrebu, koja su bila objavljena u različitim nacionalnim i međunarodnim umjetničkim i znanstvenim publikacijama.

Održala je studije o porculanskim tijelima tijekom svog gostovanja kao umjetnica u Kesckemetu, Mađarska – The International Ceramics Studio. Godine 2007. pozvana je na 2. ICMEA simpozij u Fupingu, Kina gdje je sudjelovala kao predavač na istom simpoziju. Provela je istraživanja o pečenju porculana i metalnim solima u institutu Longquan Celadon i Institutu za keramiku Jingdezhen. Gostovala je na Sveučilištu Peking Tsinghua, Odsjek za dizajn keramike Sveučilišta za umjetnosti i dizajn 2009. godine kao gostujući profesor.

Njezina su djela prikazana u raznim zbirkama, uključujući Jingdezhen Keramika Muzej, Li Ziyuanski umjetnički centar, Zbirka UNICUM (Slovenija). Sudjelovala je u raznim simpozijima keramike u zemlji i inozemstvu te održala izložbe. Član je utemeljitelja Međunarodne udruge umjetnika keramike u Kini. Njezini eseji su objavljeni u časopisima Umjetnost keramike i percepcije.

Trenutačno radi kao izvanredni profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti Sveučilišta Hacettepe, Odjel za keramiku u Ankari.

Dobrodošli!