GRADONAČELNIKU ZAGREBA NAGRADA EUROPSKI GOVOR GODINE

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovogodišnji je dobitnik nagrade za Europski govor godine, koju dodjeljuju Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb. Ovo veliko priznanje gradonačelnik je dobio za govor pod naslovom Kako bi se trebao pratiti i provoditi program urbanog razvoja Europske unije, koji je održao u veljači ove godine u Briselu na Forumu gradonačelnika europskih glavnih gradova Gradovi sutrašnjice: Investiranje u Europu.
Ovaj govor za koji danas gradonačelniku Milanu Bandiću dodjeljujemo najvišu nagradu Europskih pokreta, odabran je jer promiče iste ciljeve i vrijednosti za koje se zalažu Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb, a odražava i interese Republike Hrvatske i njenih građana koji su se opredijelili za članstvo u Europskoj uniji, rekao je predsjednik Europskog doma Zagreb Dubravko Miholić uručivši nagradu gradonačelniku Bandiću. Također, zahvalio je gradonačelniku na svesrdnoj pomoći koju Grad (kao jedan od osnivača Europskog doma) kontinuirano pruža Pokretu i Domu.
Ugodno sam iznenađen nagradom, zahvalio je zagrebački gradonačelnik na nagradi te dodao: Ovaj govor može se svesti na sljedeće – kako Gradska uprava može biti istinski servis sugrađanima i logistika poduzetnicima u socijalno odgovornom tržišnom gospodarstvu. To je ključ uspjeha svake europske zemlje koja nastoji biti i demokratska i gospodarski prosperitetna i socijalno odgovorna.
Europski govor godine nagrada je Europskih pokreta, članova Međunarodnog europskog pokreta sa sjedištem u Briselu, koja se tradicionalno dodjeljuje u povodu Dana Europe (u Hrvatskoj od 2003.), a prethodna dva laureata bili su Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić (2013.), te Predsjednik RH dr. Ivo Josipović (2012.).