EUROPSKA AKADEMIJA PRAVA

Ovom prilikom Vas obaviještavamo da ćemo, sukladno zamolbi većine prijavljenih sudionika radi iskorištavanja prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg godišnjeg odmora, održavanje predavanja odgoditi za mjesec rujan.

U mjesecu rujnu ćemo Vas obavijestiti o početku programa i predavanja.

Ukoliko se još netko želi prijaviti za “Europsku akademiju prava” slobodno pošaljite prijavnicu.


Projekt Europske akademije prava ima za cilj i svrhu sudionicima pružiti dodatnu edukaciju i usavršavanje u različitim materijama prava kao i organizirati okrugle stolove i rasprave vezano za materiju europskog prava koje je već kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju postalo dio hrvatskog pravnog poretka.
Projekt Europske akademiju prava zamišljen je u nekoliko modula od kojih prvi ujedno i najopćenitiji, nosi radni naziv «Pravo europskih integracija».

Nakon što Republika Hrvatska postane punopravna članica europskih integracija (u javnosti se stalno ističe da će to biti 2009. odnosno 2010.g.) postat će dio zajedničkog europskog pravnog poretka koji ima institucije, tijela, akte od kojih su neki i supranacionalni odnosno iznad zakona pojedinih država članica.

Uočili smo da kod ponekih pravnika praktičara postoji nedostatna informiranost i poznavanje točnog sadržaja prije iznesenih pojmova koje će oni vrlo brzo morati ne samo prihvatiti već i primjenjivati u svakodnevnom poslu.

Projekt Europske akademiju prava zamišljen je u nekoliko modula od kojih prvi ujedno i najopćenitiji, nosi radni naziv «Pravo europskih integracija».

Nastavni moduli odnosit će se na uže pravne grane, a ujedno bi se organizirali okrugli stolovi na temu tumačenja aktualnih odluka Europskih sudova i relevantnih pravnih akata zajednice te pojedinih posebnih grana.

Priloženi dokument: AkademijaPrava-Letak.doc