EUROPE ON TRACK

Europski pokret Hrvatska, Europski dom Zagreb i AEGEE predstavili su dana 17. svibnja 2017.g. projekt

EUROPE ON TRACK

Europe on Track, projekt AEGEE / European Students’ Forum koji je 2013. osvojio Charlemagne Europsku nagradu za mlade (European Charlemagne Youth Prize) koju dodjeljuje Europski Parlament, spreman je za svoje 4. izdanje, a jedna od postaja je i Zagreb.
Šest ambasadora mjesec dana putuje Europom, upoznaje i intervjuira ljude, organizira debate i diskusije na goruću temu: građanski odgoj. Troje od njih će nas posjetiti u Zagrebu 17.5. I saznati kakvo je stanje građanskog odgoja u Hrvatskoj pa nemojte propustiti priliku i pridružite nam se u zanimljivim radionicama i diskusijama na temu! Osim radionica i diskusija, intervjurat će i nekoliko sudionika, a rezultati cijelog projekta će biti predstavljeni cijeloj organizaciji na generalnoj godišnjoj skupštini AEGEE-a, tj. Agori u Enschedeu, krajem ovog mjeseca u Nizozemskoj.

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) je jedna od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe. Kao nevladina, politički neovisna i neprofitna organizacija, otvorena je za studente sa svih fakulteta. Osnovana je u Parizu 1985., a danas broji više od 10 000 članova u više od 170 sveučilišnih gradova u 37 zemalja diljem Europe.