eTWINNING i EUROPSKO NATJECANJE

Europsko natjecanje provodi se svake godine u više od 10 europskih zemalja, a u Njemačkoj to je najstarije i jedno od najboljih učeničkih i studentski natjecanja. U Hrvatskoj se natjecanje provodi pod naslovom Europa u školi. Moto natjecanja slijedi temu Europske godine usklađivanja radnog i obiteljskog života.

Njemačko Europsko natjecanje nedavno je započelo suradnju s eTwinning mrežom, a sada po prvi puta nudi online natjecanje. Uspješnim projektnim timovima bit će dodijeljene nagrade do 1.000 eura. Budući da je dio tradicionalnog natjecanja, eTwinning se može koristiti kao dodatna metoda rješavanja jednog od zadatka po modulu. Zadaci su napravljeni za različite dobne skupine. Korištenje digitalnih medija čini razliku za škole koje surađuju: nudi učiteljima novi način prezentiranja europske dimenzije u učionicama, stvarajući zajednički projekt s europskim partnerskim školama.

eTwinning je najveća zajednica učitelja u Europi i nudi mnoge suradničke alate, uključujući i sigurni virtualni radni prostor zvan TwinSpace, gdje nastavnici i učenici mogu zajedno raditi na zajedničkom doprinosu za natjecanje.

Naziv ovogodišnjeg natjecanja je Kako želimo živjeti u Europi? eTwinning natjecanje je projektirano za skupinu učenika i studenata (u suprotnosti s tradicionalnom pojedinačnom konkurencijom). Nadalje, oni ružaju profesionalno i pedagoško kvalificirana rješenja o tome kako Europsko natjecanje  projekata staviti u praksu. Nastavnici su slobodni odlučiti žele li koristiti pojedine dijelove ili sve korake opisane u projektnim modulima, a također pružaju praktična rješenja za provedbu online projekta i za zajednički  rad na temama natjecanja.

Europsko natjecanje eTwining hr.-1- kratke upute