DODJELA NAGRADE ZA EUROPSKI GOVOR GODINE 2019

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb organizirali su dana 09. svibnja 2019. svečanu dodjelu nagrade za Europski govor godine koju je ove godine dobila

dr.sc. Tanya Dimitrova Dimitrova

bivša veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj

Nagradu je dobila bivša veleposlanici Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj gđa Tanya Dimitrova Dimitrova  za govor održan 7. veljače 2018. prilikom gostovanja na tribini Europa u Zagrebu održanoj u Europskom domu Zagreb. Tema predavanja bila je Prioriteti predsjedavanja Bugarske Vijećem EU. Govor je odabran jer dijeli ciljeve i vrijednosti  Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, a promiče tradicionalno dobre i prijateljske odnose Republike Hrvatske i Republike Bugarske.

 

Nagrada za govor je ujedno i nagrada za ukupan diplomatski rad gđe Tanye Dimitrove za vrijeme njezinog mandata u Hrvatskoj kojom je ponovno i dodatno približila dvije članice EU i NATO-a – Bugarsku i Hrvatsku.

 

Nagradu za  Europski govor godine uručila je gđa Nataša Owens, predsjednica Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb te potpredsjednica Međunarodnog europskog pokreta.
Nagrada za Europski govor godine u Republici Hrvatskoj redovito se dodjeljuje od 2003. godine, a predstavlja najvišu nagradu koju dodjeljuju Europski pokreti punopravni članovi Međunarodnog Europskog pokreta, Bruxelles.

 

Nagrađeni govor možete pročitati ovdje: