DANI ODRŽIVOG RAZVOJA ZA MLADE

Pozivamo Vas na Dane održivog razvoja za mlade koji će se održati 7. ožujka 2014. godine u Zagrebu. Ovo događanje organizira udruga O.A.ZA.: Održiva Alternativa Zajednici i Europski dom Zagreb, u sklopu projekta Sustainaware 2014. kojim se želi pomoći mladima da preuzmu odgovornost za održivi razvoj društva, a realizira se na međunarodnoj razini sa još 7 partnera iz različitih zemalja.

 Cilj Dana održivog razvoja za mlade je pomoći mladima da se uključe u održivi razvoj društva kroz tri segmenta: socijalni, ekološki i ekonomski. Ciljane skupina tematike prvog dana su osnovnoškolska i srednjoškolska djeca, a drugog će dana fokus biti na mladim nezaposlenim osobama u dobi od 18-25/30 god. Želimo staviti naglasak na važnost edukacije djece o zaštiti prirode i okoliša te ostalim segmentima održivog razvoja i potaknuti mlade da preuzmu odgovornost za održivi razvoj društva kroz prezentaciju raznolikih mogućnosti i dobrobiti koje iz toga mogu imati.

Stavili smo naglasak na djecu i mlade jer ako u budućnosti želimo postići održivi razvoj društva, oni trebaju biti skupina u koju moramo najviše ulagati.

 U danima trajanja projekta planiramo:

  • prezentirati važnost rada s djecom i uključivanja djece u projekte održivog razvoja
  •  organizirati okrugli stol na temu kako pripremiti djecu da postanu nosioci održivog razvoja
  •  pokazati primjer dobre prakse socijalno odgovornog poduzetništva i zelenih poslova
  • održati predavanja raznih stručnjaka o radu s mladima, njihovom uključivanju u održivi razvoj te izlasku iz krize nezaposlenosti

 Mjesta događanja bit će: Europski dom Zagreb (Jurišićeva 1/1).