DANI CRNE GORE U ZAGREBU

„Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ u okviru kojih će biti  organizirano niz privredno-kulturnih i promotivno – turističkih događaja bit će održani u Zagrebu od 5. od 13. veljače 2019.

Manifestacija, čiji je domaćin Europski dom Zagreb, počinje s otvaranjem izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore pod nazivom „26>41“ i predstavljanjem proizvoda Kreativnih industrija.

Tom prilikom, bit će prezentirani razvojni potencijali Glavnog grada, vinske ceste Podgorice i turistička ponuda sjeverne, centralne i južne regije Crne Gore, a manifestaciju će pratiti i raznovrstan kulturno-umjetnički program.

Planirani su i bilateralni susreti  ministara kulture, gradonačelnika Podgorice i Zagreba i državnih tajnika ministarstava vanjskih poslova.

U suradnji Privredne komore Crne Gore i Hrvatske gospodarske komore, bit će održan i poslovni forum poduzetnika dvije države.

U suradnji sa Ambasadom Crne Gore u Zagrebu, organizatori događaja su Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Glavni grad Podgorica, Privredna komora i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.