Dan zaštite podataka 2020. – „Suočavanje s novim izazovima“

Povodom Dana zaštite podataka 2020. danas je u Zagrebu započela konferencija „Suočavanje s novim izazovima“.

Uvodno obraćanje održali su: ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka g. Anto Rajkovača, državni tajnik u Ministarstvo uprave g. Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa g. Josip Salapić te izaslanik predsjednika Hrvatske Vlade, potpredsjednik Hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović.

Sudionici konferencije su istaknuli kako je Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) donesena iz više razloga od kojih je najvažnija kontrola svakog pojedinca nad vlastitim osobnim podacima kao i odgovorno postupanje poslovnih i državnih organizacija u dijelu zaštite i čuvanja osobnih podataka.

U kontekstu Hrvatskog predsjedanja, potpredsjednik Hrvatske Vlade Davor Božinović govorio je o prioritetima Hrvatskog predsjedanja s naglaskom na „Europu koja štiti“ te usmjerenost na daljnju izgradnju Unije kao prostora slobode, sigurnosti i pravde – zasnovanog na zajedničkim vrijednostima, demokraciji i vladavini prava te jačanju unutarnje sigurnosti, boljoj zaštiti vanjskih granica i zaštititi od hibridnih i kibernetičkih prijetnji.

Izvor: https://eu2020.hr/Home/OneNews?id=148