Salvini u Pragu razgovara o “katastrofalnoj” politici Europske unije

PRAG, 12. travnja 2019. (Hina/AFP) – Potpredsjednik talijanske vlade i čelnik stranke krajnje desnice Matteo Salvini razgovarao je u petak u Pragu s vođom srodne češke stranke Tomiom Okamurom o “katastrofalnoj” politici Europske unije, izvijestio je Okamura.

Češko-japanski poslovni čovjek, Okamura je iskoristio prigodu da putem Facebooka pozove svoje birače na prosvjed 25. travnja u Pragu pod motom “Ne diktatu Unije”, mjesec dana prije izbora za Europski parlament (EP).

Okamura, koji je i vođa krajnje desne stranke SPD s 19 zastupnika u parlamentu od 200 mjesta, pohvalio je rad Salvinija koji je uz dužnost potpredsjednika vlade i ministar unutarnjih poslova Italije.

“Razgovarali smo o sadašnjem stupnju imigracije u Europu i islamizacije Europe, s čime se Matteo jedini uspješno sučeljava”, rekao je Okamura.

Razgovarali su o strategiji za skorašnje europske izbore, koji imaju “ključnu važnost”, rekao je Okamura.

Sa svojim gostom razgovarao je i o “katastrofalnoj” poljoprivrednjoj politici Europske unije koja je uništila češki agrar.

“Neka nas EU prestane smatrati kantom za smeće”, rekao je aludirajući na to da su prehrambeni proizvodi namijenjeni zapadnom tržištu bolje kvalitete od onih koji se pod istom markom rade za istočnu Europu.

Salvini je u ponedjeljak u Milanu pozvao na osnutak savez suverenista, uoči izbora za Europski parlament od 23. do 26. svibnja.