Radijski studio EP-a nosi ime dvojice novinara ubijenih u terorističkom napadu u Strasbourgu

ZAGREB/STRASBOURG, 11. veljače 2019. (Hina) – Europski parlament je u ponedjeljak, prvog dana plenarnog zasjedanja, radijski studio EP-a nazvao po Antoniju Megalizziju i Bartoszu Orentu-Niedzielskom, dvojici novinara ubijenih u terorističkom napadu u prosincu na Božićnom sajmu u Strasbourgu.
Predsjednik EP-a Antonio Tajani otkrio je spomen-ploču uz riječi da “nikada nećemo zaboraviti rad i predanost Antonia i Bartosza koji su bili dio nas, našeg projekta”.

“Uvijek ćemo braniti naše vrijednosti, koje su i njihove vrijednosti”, kazao je Tajani u nazočnosti obitelji i kolega dvojice novinara koji su radili za radio “Europhonica”.

“Odlučili smo radijski studio EP-a posvetiti tim mladim novinarima koji su godinama bili ovdje s nama, radili intervjue i govorili i raspravljali o Europi (…) bili su dio obitelji, ovdje i u Bruxellesu”, istaknuo je Tajani.

Obiteljima ubijenih novinara je poručio da “ne možemo ništa učiniti da zaliječimo vaše rane, ali znajte da nitko ovdje neće nikada zaboraviti Antonija i Bartosza”.

“Uvijek pokušavamo obraniti vrijednosti koje su Antonio i Bartosz dijelili s nama – važnost Europe”, zaključio je Tajani.