Zovko u Europskom parlamentu organizirala konferenciju o baštini Kaštela

ZAGREB/BRUXELLES, 27. veljače 2019. (Hina) – U organizaciji hrvatske europarlamentarke Željane Zovko u Europskom parlamentu u Bruxellesu je u utorak održana konferencija pod nazivom “Povijesna baština i kulturno naslijeđe grada Kaštela“, priopćio je ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Konferencija je organizirana u okviru posjete predstavnika  mladeži HDZ-a i HDZ-a BiH iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine povodom čega je upriličena rasprava i prezentacija održive povijesne i kulturne baštine grada Kaštela.

U uvodnom obraćanju prisutnima su se obratili predsjednik mladeži HDZ-a  Kaštela, Stipe Ljubičić i zastupnica Željana Zovko.

Uz njih, povijesnu baštinu grada Kaštela su predstaviti i Antonija Crnjak, magistrica povijesti umjetnosti, Julijana Ljubičić, tajnica mladeži HDZ-a Kaštela, Marija Jurić, govoreći o povijesti turizma grada, te kao moderator panela pročelnik Konzervatorskog odjela Split, dr.sc. Radoslav Bužančić.

Nastavno na već organizirane konferencije koje je u svom mandatu zastupnica Željana Zovko upriličila u Europskom parlamentu te u protekle dvije godine predstavila povijesnu baštinu Trogira, Splita, Karlovca te kulturnu i povijesnu baštinu naroda u Bosni i Hercegovini ovo je zaključna konferencija kojom se valorizira povijesna i kulturna baština Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.