Jandroković se sastao s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen

ZAGREB, 10. siječnja 2020. (Hina) – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se u petak u Zagrebu s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen s kojom je, među ostalim, razgovarao o programu parlamentarnih sastanaka, priopćeno je iz Sabora.

Jandroković i Von der Leyen razgovarali su o glavnim prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te o programu parlamentarnih sastanaka na kojima će sudjelovati i niz članova Europske komisije.

Sugovornici su istaknuli važnost hrvatskog predsjedanja koje dolazi u izazovnom trenutku za Europsku uniju s obzirom na povlačenje Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a kao i na brojne druge unutarnje i vanjske izazove.

Naglasili su također da nacionalni parlamenti imaju važnu ulogu u postupku donošenja europskog zakonodavstva i približavanja europskih politika i tema građanima. U tom smislu, Jandroković je pozdravio Konferenciju o budućnosti Europe i nastavak intenzivnog dijaloga s europskim građanima. Građani moraju snažnije osjetiti prednosti članstva, poboljšanje kvalitete njihova života i sigurnost koju im pruža pripadnost Uniji, istaknuo je.

Jandroković i Von der Leyen izrazili su na kraju zadovoljstvo budućom suradnjom Hrvatskog sabora i drugih nacionalnih parlamenata s Europskom komisijom na brojnim temama od zajedničkog interesa, priopćeno je iz Sabora.