POČETNA

PREDAVANJE: Čovjek i tehnologija – čovjekov odnos sa tehnologijom

“Sa veikim zadovoljstvom najavljujemo večer u društvu HH Swami Ananda Tirthe. Naziv predavanja je i više nego privlačan, a razumijevanje ove teme i više nego potrebno.

Čovjek i tehnologija – čovjekov odnos sa tehnologijom
Intrigantna priroda odnosa čovjeka i tehnologije.
Tehnologija. Voljeti je? Mrziti je? Prigrliti je ili je se bojati? Izgleda da nam je teško odlučiti kakav stav zauzeti prema tehnologiji. U svakom slučaju, odnos je postojan.
Iz ovog predavanja možemo očekivati razborit pogled na gore navedenu temu, stimulirati razmišljanje koje bi produbilo naše koncepte i poimanje čovjeka, tehnologije, i njihovog odnosa.
*Predavanje je na hrvatskom jeziku
**Donacija za ulaz – 20 kn
O predavaču:
Swami Ananda Tirtha urednik je magazina „16 krugova do samadhija.“ http://www.16rounds.com/
Rođen 1975. godine u Vodicama na obali Jadrana.
Još od rane mladosti biva privučen filozofijom i duhovnošću. Kao monah živi od svoje 20. godine. Preselio u Los Angeles 1999. g. gdje aktivno sudjeluje u širenju duhovnog znanja, tehnika i meditativnih praksi. Preselio u San Diego 2004.g. Narednih godina sve više putuje, držeći predavanja na fakultetima diljem SAD-a, Azije, Afrike, Bliskog Istoka i Europe. U ožujku 2016.g. uzima odvojeni red života u gaudija vaišnavskoj duhovnoj tradiciji, čime dobiva titulu Swami. To je potpuna predanost asketizmu i idealima ljubavi prema Bogu, te nesebično i volontersko davanje duhovnog znanja svim ljudima bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeroispovijest, spol, rasu, socio-ekonomski status.”
Srdačno!